Stress & Burn-out coaches

Voel je je de laatste tijd futloos? Kan je minder en minder tegen lawaai? Last van slapeloosheid? Pieker je meer? Dan zou het kunnen dat je een burn-out hebt. Tijdens individuele coaching analyseren we de stressfactoren samen met jou.

▶ Opleiding tot stress & burn-out coach

Thema's die onze stress & burn-out coaches behandelen:

 • Burn-out voorkomen
 • Werken vanuit je ‘buikgevoel’ oftewel Intuïtief werken
 • Burn-out
 • Bore-out
 • Leren ontstressen
 • Hypnose
 • Omgaan met stress en opbouwen van veerkracht
 • Het veranderen van negatieve gewoontes

Via een eerste kennismakingsgesprek brengen we jou in contact met de coach.

Wat doen onze burn-out coaches:

Een burn-out voorkomen

Een burn-out kan voorkomen worden. Tijdens coaching leer je de signalen van emotionele overspanning te herkennen, zodat je op tijd de nodige maatregelen kan nemen. Je coach leert je luisteren naar je eigen lichaam. Hoe sneller je stress en de oorzaken ervan aanpakt, hoe groter de kans is dat een burn-out kan voorkomen worden.

Een burn-out behandelen

Dankzij coaching vind je de weg naar meer evenwicht in je leven. Je leert problemen en de oorzaken ervan efficiënt aan te pakken en ontdekt hoe je je stress kan verminderen. Naast de gesprekken en oefeningen met je coach, kan assertiviteitstraining je helpen bij het stellen van je grenzen. Een loopbaancoach kan je dan weer helpen om een job te vinden die echt bij je past of om na te gaan wat er moet veranderen in je huidige job.

Herstellen van een burn-out verloopt bij iedereen anders. Voor sommige mensen gaat het over een periode van een aantal maanden, bij anderen duurt het herstel gemakkelijk een jaar. De duur hangt af van de gradatie van de burn-out, externe factoren en de mogelijkheid tot rust.

Samen met je coach zoek je de beste en meest duurzame manier om van je burn-out te herstellen.

Kamp je met een burn-out of ben je bang dat een burn-out niet veraf is? Blijf niet bij de pakken zitten en contacteer ons vandaag nog voor een eerste kennismakingsgesprek met één van onze gediplomeerde coaches. Bij WISL werken we samen met meer dan 70 coaches verspreid over gans Vlaanderen. Life-coaches, loopbaancoaches en stress- en burn out coaches.

Zelf stress en burn-out coach worden? Klik hier voor meer informatie.

Hoe gaat het herstel van een burn-out?

Vroeger dacht men dat alleen rust voldoende was om te herstellen. Tegenwoordig weten we dat een actieve aanpak nodig is. Niet alleen om sneller te herstellen, ook om te voorkomen dat je opnieuw tegen een burn-out aanloopt.

Het herstel verloopt in 3 fasen.

In iedere fase zijn er dingen die je zelf kan doen om te herstellen. Je huisarts of een coach kan je hierin begeleiden.

 1. In de eerste fase leer je te begrijpen en te accepteren dat je een burn-out hebt. Rust en ontspanning zijn belangrijk in deze fase. Wissel activiteiten en ontspanning af.
 2. In de tweede fase ga je mogelijke oorzaken van spanning op een rijtje zetten. Daarna gaan we oplossingen bedenken voor deze problemen. We kijken hoe je met spanning omgaat. En hoe je dit in de toekomst anders kan doen.
 3. In de derde fase voer je de zelfbedachte oplossingen uit. Je pakt steeds meer jouw normale bezigheden op.

Je herstelt meestal wel goed van een burn-out. Maar niet iedereen herstelt even snel. Bij een actieve aanpak is de kans groot dat je jouw normale bezigheden geleidelijk aan weer kan oppakken. Meestal lukt dit binnen enkele maanden. Het herstel van een burn-out duurt wel langer dan het herstel van overspanning.

Kijk of jij tegen een Burn-out aanzit met de BAT-Tool (Burn-out assessment tool)

De BURNOUT ASSESSMENT TOOL (of kortweg BAT) is het resultaat van een driejarig onderzoeksproject van KU Leuven.

Deze wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst laat toe om snel én in 1 oogopslag het risico op burn-out te bepalen.

Doe hier de test:

Stress & Burn-out coaches
Stress & Burn-out coaches
Stress & Burn-out coaches

Met 70 coaches, verspreid over gans Vlaanderen, begeleiden we enkele duizenden mensen per jaar naar een betere situatie.

Klik hier voor Stress & Burn-out preventie op het werk: Stress en Burn-out

Kamp je met een burn-out of ben je bang dat een burn-out niet veraf is?

Vraag meer informatie aan over burn-out coaching of begeleiding