Over WISL

Ondernemen is durven springen en dat heb ik heel vaak gedaan in mijn carrière. Het ondernemen is me met de paplepel meegegeven. Ik ben zoon van een aannemersfamilie en werkte van kleins af aan mee in het bedrijf. - Mario Verhulst

Over WISLZaakvoerder Mario Verhulst aan het werkZaakvoerder Mario Verhulst aan het werkZaakvoerder Mario Verhulst aan het werkOver WISLOver WISLOver WISLOver WISL

WISL staat voor We Inspire, Share and Learn.

Ik wilde iets totaal anders gaan doen en ondernemers helpen door een lerend netwerk te creëren op mijn manier. Daarvoor wilde ik een bureau en vergaderzaal. Ik volgde een opleiding tot coach en hoorde van de medestudenten dat ook zij een locatie zochten voor 1-op-1-begeleiding en workshops. Ik botste op een gebouw in Tielt en richtte in augustus 2017 WISL op.

Ondertussen is WISL een ruim platform voor ondernemers om van elkaar te leren, samen te werken en te netwerken. Zo hebben we partnergroepen van ondernemers die elkaar aanvullen en samenwerken, maar ook werk- en partnergroepen rond marketing, sales, en andere thema’s. Een van onze snelst groeiende partnergroepen is de Loopbaanbegeleiding. We hebben kantoren in Tielt, Brugge en Aalst, maar de ambitie is om er minstens één in elke provincie te openen.

De leden mogen gebruikmaken van de kantoren en vergaderzalen. WISL telt ondertussen zo’n 120 leden. Met WISL wil ik ondernemers helpen om hun doelen te durven uitspreken en hen een raad van advies bieden. Ik heb eindelijk het gevoel dat ik nu ook zelf echt een ondernemer ben, want elke dag is anders en even boeiend.

Bij WISL leren we ondernemers hun doelen uitspreken en helpen we elkaar om foute beslissingen te vermijden.

Als ondernemer moet je kunnen, mogen en vooral durven beslissen en ja, daar horen ook al eens slechte beslissingen bij. Bij WISL helpen ondernemers elkaar om die foute beslissingen zoveel mogelijk te vermijden. Want bij WISL én ondernemen op zich draait alles rond geven, nemen en gunnen. Door te gunnen ga je ook zelf het snelste vooruit. Het maakt mij erg gelukkig als ik mensen zie groeien en leren, en dan vooral van elkaar.

Sommige ondernemers vinden het moeilijk om ideeën te delen, uit angst dat een ander ermee wegloopt. Maar weet dat je door open te zijn vooral gelijkgestemde mensen zult aantrekken, waardoor je die ideeën dan weer in een veilige omgeving kunt delen. En dat is misschien nog wel de grootste troef van WISL.

Ik heb een hobbelig parcours gekend, maar ik ben er wel trots op dat ik altijd mijn eigen weg heb gezocht en gevonden. Ik kwam altijd terecht in bedrijven waar het al moeilijk ging en had nooit vooruitzichten op lange termijn. Nu heb ik dat wel, omdat ik zo vaak heb durven springen. Zonder al die sprongen was ik niet de ondernemer geworden die ik vandaag ben.

Tekst: Phebe D'hondtⒸ

Mario's volledige verhaal lees je op overondernemers.be

Professionele Groei met WISL:

Na een grondige analyse van je bedrijf en in overleg worden de uitdagingen voor jou vastgelegd. Je krijgt daarna professioneel advies van een ervaringsdeskundige in de door jouw gekozen uitdagingen.

Bij WISL kom je terecht in een Team van Wislaars. Als lid zijn er reeds tal van voordelen. Op maand- (of week) basis komen we samen in geëngageerde groepen die als doel hebben om te leren van en met elkaar. Groeien en elkaar versterken. Je krijgt als lid ook vrije toegang of korting op allerlei evenementen. (WISL-café, WISL-ontbijt,...)

Loopbaanbegeleiding met WISL:

Binnen het WISL LOOPBAANCENTER bieden we loopbaanbegeleiding voor iedereen die werkt, loontrekkenden en ambtenaren evengoed als zelfstandigen. Hoofddoel is om mensen gemotiveerd en gelukkig te houden. Veel burn-outs kunnen vermeden worden door op tijd eens goed na te denken, door de dingen eens op een rijtje te zetten. Onze loopbaancoaches begeleiden je hierbij.

Over WISL
Over WISL
Over WISL
Over WISL
Over WISL
Over WISL
Over WISL
Over WISL
Over WISL

Meer weten over onze WISL-Werking?

Neem gerust contact met ons op