20 maart Internationale Dag van het Geluk

19/03/2020 - 14:13

Sinds 2013 vieren we op 20 maart de Internationale Dag van het Geluk. Deze dag werd door de Verenigde Naties in het leven geroepen om meer de gelijkwaardigheid te onderstrepen van sociaal welzijn, economisch welzijn en van welzijn op het vlak van milieu. Want samen definiëren zij het globale geluk. En het nastreven van geluk is wat elke mens op aarde wil.

International Day of Happiness

De 'Internationale Dag van het Geluk' wordt wereldwijd jaarlijks op 20 maart gevierd. Ingesteld door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2012.

Op deze dag wordt het 'gelukkigste land ter wereld' bekendgemaakt in het World Happiness Report.

Top 10 2020

1. Finland
2. Denemarken
3. Noorwegen
4. IJsland
5. Nederland
6. Zwitserland
7. Zweden
8. Nieuw-Zeeland
9. Canada
10. Oostenrijk

Duitsland en België staan respectievelijk op plek 17 en 18, net achter Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, maar voor de Verenigde Staten op plek 19. De lijst komt tot stand op basis van een serie vragen aan inwoners van meer dan 150 landen over zaken als inkomen, gezondheid, vrijheid en sociale ondersteuning.

Keep Calm - Stay Wise - Be Kind

In tijden van quarantaine met het coronavirus is deze slogan misschien nog meer van toepassing en belangrijker dan anders.

Keep Calm

Er zijn veel dingen waar je geen controle over hebt. Laten we niet vergeten om te ademen en ons te concentreren op wat er echt toe doet, zodat we constructief kunnen reageren.

Stay Wise

Het maken van verstandige keuzes helpt iedereen. Laten we positieve acties kiezen die ons welzijn ondersteunen en anderen helpen hetzelfde te doen. In deze tijden moeten we allemaal ons gezond verstand laten spreken en zelf de nodige maatregelen nemen.

Be Kind

We zitten hier allemaal samen in, zelfs als we uit elkaar worden gedwongen. Laten we in contact blijven en contact opnemen met anderen die mogelijk hulp nodig hebben.

Bron: dayofhappiness

10 tips om gelukkiger te zijn op het werk

Momenteel werk je misschien van thuis uit, maar dan nog zijn deze tips toe te passen. Vooral Tip 2: Trek duidelijke grenzen is vandaag de dag een belangrijke. Wisl Experts Vic en Annelies bieden professionele ondersteuning voor bedrijven die willen investeren in welzijn, werkbaar werk en organisatie optimalisatie.

Lees ook:

Met plezier delen zij vandaag (maar ook andere) deze 10 tips om een gelukkiger te zijn op het werk in een mooie infographic.