WISL helpt trainers/opleiders slagen in hun missie

WISL helpt trainers/opleiders slagen in hun missie

Wat zoek je zelf? Deze vraag helpen we oplossen. Wisl helpt om je te doen slagen in je missie. Dat is ons engagement. Of je nu net wil starten of je bent al enkele jaren zelfstandig bezig, binnen WISL is er voor iedere trainer/opleider/ondernemer een oplossing.

Jonas De Creus, Zaakvoerder Coaching Collective - Personal Training & coaching heeft de opleidingen "Maak je ondernemersplan en maak je financiaal plan" gevolgd binnen WISL

Met Coaching Collective willen we een netwerk creëren van trainers en coaches die sociaal vaardig zijn en die dat kunnen koppelen aan een grondige vakkennis en praktijkervaring. Ik was net gestart toen ik via een kennis de eerste keer in contact kwam met WISL. Ik ben eerst eens naar een café-infosessie geweest en daarna mij ingeschreven voor de brainstormsessie op het ontbijt.

Onmiddellijk kreeg ik gerichte vragen en zat ik samen met verschillende ondernemers die hun kennis en ervaring met me deelden. Vragen waar ik zelf nog niet had bij stilgestaan en opties om mijn onderneming uit te werken werden er besproken. Ik had direct het gevoel dat ze mij hier zouden kunnen helpen.

Begin 2020 volgde ik een cursus ondernemersplan bij WISL. Ik vermoedde al dat ik enkele fundamentele zaken niet beheerste, maar de cursus bracht dit erg goed aan het licht. Het hele voorjaar kwam ik met andere ondernemers in contact om samen te werken aan ons bedrijf in verschillende werkgroepen.

Dankzij WISL krijg ik meer inzicht over de evolutie van ons bedrijf en leerde ik ook rust vinden in de cijfers. De corona-crisis schudde de kaarten van alle ondernemingen grondig door elkaar, niemand kan voorspellen hoe de komende maanden en jaren zullen verlopen.

Ik ben ervan overtuigd dat jezelf laten omringen met organisaties zoals WISL, je perspectief geeft om voluit voor je eigen bedrijf te blijven gaan. Dank je, WISL!

Welke taken heb je als trainer/opleider?

3 belangrijke taken:

1. Overbrengen van de inhoud:

Als trainer of docent heb je de keuze tussen aanbiedende didactische werkvormen en vormen die gebaseerd zijn op ontdekkingsgericht leren. In het eerste geval ligt de nadruk op de trainer. Híj neemt het initiatief, organiseert en presenteert. De deelnemers hebben een passieve rol. Bij ontdekkingsgericht leren is de rolverdeling anders: deelnemers gaan zélf aan de slag, de trainer ondersteunt en begeleidt.

2. Begeleiden van het groepsproces

Trainen doe je meestal in een groep. Dat houdt in dat jij als docent of trainer niet alléén het voortouw hebt in het leerproces. Leden uit de groep reageren op elkaar en leren van elkaar. Zicht op groepsprocessen (groepsdynamica) is belangrijk. In het begin van een training hebben mensen behoefte aan structuur en houvast. Als trainer heb je daarin een belangrijke rol.

3. Geven van feedback

Feedback in een training staat of valt met de juiste dosering. Die hangt samen met de mate van zelfvertrouwen van individuele deelnemers. Een inschatting die jij maakt als trainer.

Wat doet een trainer?

Een trainer helpt mensen om beter te functioneren. Dit doet een trainer door het vormgeven en doceren van trainings- en ontwikkelingsprogramma's om prestaties op individueel niveau en organisatieniveau te verbeteren. Als trainer kun je ook gevraagd worden om te analyseren welke trainingsbehoefte er is. Bij trainingen op organisatieniveau kun je denken aan in-company trainingen waarbij je groepen mensen in een bedrijf of organisatie traint. Bijvoorbeeld op het gebied van samenwerken, verkopen, medezeggenschap, verandermanagement, veiligheid of communicatie. Dit kunnen korte trainingen zijn maar ook langdurige trainingen waarbij je regelmatig terugkomt en door middel van groepssessies veranderprocessen bijstuurt.

Als trainer kun je uiteraard ook individuen helpen. In opdracht van een bedrijf, uitkeringsorganisatie of omdat iemand zelf geholpen wil worden. Ook hier zijn de onderwerpen en specialisaties zeer divers. Denk aan leiderschap en persoonlijke effectiviteit. Een trainer kan ook een trainer bedrijfsopleidingen of praktijkopleider worden genoemd. De meeste trainers zijn gespecialiseerd in een bepaald vakgebied of onderwerp.

Herken je jezelf in één van deze:

  • Je denkt eraan trainer/opleider te worden?
  • Je bent trainer/opleider in bijberoep?
  • Je wil trainer/opleider in hoofdberoep worden?
  • Je bent trainer op zelfstandige basis?
  • Je wil investeren in jezelf?
  • Je wil meer omzet/meer klanten?
  • Je wil je trainingen opleidingen aanbieden onder WISL?
  • Je wil slagen in je missie?

WISL helpt trainers en opleiders slagen in hun missie en dat is ons engagement.

- Je denkt eraan trainer/opleider te worden?

- Je bent trainer/opleider in bijberoep?

- Je wil trainer/opleider in hoofdberoep worden?

- Je bent trainer op zelfstandige basis?

- Je wil investeren in jezelf?

- Je wil meer omzet/meer klanten?

- Je wil je trainingen opleidingen aanbieden onder WISL?

- Je wil slagen in je missie?

WISL helpt coaches en therapeuten slagen in jouw missie en dat is ons engagement.

Herken je één van bovenstaande vragen? Contacteer ons voor een eerste kennismakingsgesprek. 

Stel ons je vragen en wij vinden een oplossing