Opleiding tot Stress en burn-out coach

De Opleiding Stress en Burn-Out Coach is bestemd voor therapeuten, psychologen en coaches die zich willen bekwamen in het concreet voorkomen van en omgaan met stress en burn-out. Ook voor leidinggevende, HR-manager, personeelsverantwoordelijke, vertrouwenspersoon, preventieadviseur, vakbondsafgevaardigde of andere die hier mee geconfronteerd worden.

Heel veel factoren spelen mee bij spanningsklachten en burn-out. Stress en uitputting kunnen in meerdere lagen voorkomen, zo heb je het lichamelijke, het emotionele, het mentale en de omgeving. Zij vormen het hart van het ontstaan van spanningsklachten en burn-out.

Spanningsklachten en burn-out komen voor in alle lagen van de bevolking waardoor het een probleem is dat in vele coaching gesprekken naar boven komt. Of je nu aan loopbaanbegeleiding doet of jouw collega’s begeleidt, het is helaas een probleem die heel herkenbaar is!

Hoe zou het nu zijn als jij, de knowhow en de competenties kan ontwikkelen om op het juiste niveau jouw coachées/collega’s te helpen? In onze opleiding stress en burn-out coach is dit juist onze focus: zorgen dat jij, met de nodige theoretische kaders, tools aangereikt krijgt om met jouw coachées/collega’s onmiddellijk aan de slag te gaan.

Voor wie?

Voel jij je geroepen om met de juiste tools jouw coachées/collega’s te ondersteunen in hun herstelproces? Wil jij anderen bekwamen in het concreet voorkomen en leren omgaan met stress en burn-out? Ben je coach, loopbaanbegeleider, HR-manager, personeelsverantwoordelijke, vertrouwenspersoon, leidinggevende, preventieadviseur, vakbondsafgevaardigde, dokter, therapeut, werkzaam in de zorg- en welzijnssector…? *

Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

*We vragen geen specifieke voorkennis van stress en burn-out. We vragen wel ervaring in begeleiding, advisering of coaching. Voor zij die hun algemene coaching vaardigheden nog moeten opdoen, bevelen wij de Wisl © Certified Coachopleiding aan.

Ons programma bestaat uit:

Een opleiding van 7 dagen, telkens van 10u tot 17u
Onze opleiding focust op het aanleren van verschillende methoden en technieken, zodat jullie op alle vlakken begeleiding kunnen bieden bij het omgaan met spanningsklachten en burn-out. Hiervoor reiken we enkele theoretische kaders aan die we met behulp van tools onmiddellijk kunnen toetsen aan de praktijk. Tijdens de opleiding oefenen we de tools in met elkaar en met jouw eigen ervaring, zodat je naast het opdoen van concrete coachervaringen ook zelf stressbestendiger wordt.

Een kort overzicht op de inhoud van de opleiding:

Programma Opleiding Stress en burn-out coach

  • Dag 1 – Inleidende concepten
  • Dag 2 – Oriëntatie met coachee/opdrachtgever &; Analyse stressklachten en stressbronnen
  • Dag 3 - Herstel energie en fysieke conditie
  • Dag 4 – Omgaan met stress en emoties
  • Dag 5 – Versterken van competenties &; Levensmissie, talenten en drijfveren &; Match met sociale omgeving en werk
  • Dag 6 – Werkhervatting, terugvalpreventie en follow-up &; organisaties adviseren
  • Dag 7 – vragen, oefenen en certificering

Praktische informatie

Trainers

Saskia en Sophie

Plaats

De Opleiding Stress en Burn-Out Coach gaat door in het Officenter Aalst. In een heldere ruimte vindt u alle voorzieningen voor een aangename en memorabele opleiding, inclusief verse lunch en heerlijke koffie of thee.

Opleiding tot Stress en burn-out coach
Opleiding tot Stress en burn-out coach
Opleiding tot Stress en burn-out coach
Opleiding tot Stress en burn-out coach
Opleiding tot Stress en burn-out coach
Opleiding tot Stress en burn-out coach
Opleiding tot Stress en burn-out coach
Opleiding tot Stress en burn-out coach
Opleiding tot Stress en burn-out coach

Wil je weten of deze opleiding iets voor jou is? Volg één van onze gratis infosessies over deze opleiding

Duur: 7 dagen, telkens van 10u tot 17u.

De Opleiding Stress en Burn-Out Coach gaat door in het Officenter Aalst

In een heldere ruimte vindt u alle voorzieningen voor een aangename en memorabele opleiding

Reeks 2024: data nog te bepalen

Inschrijving

1950€ ex BTW* per deelnemer. Certificaat, uitgebreid cursusmateriaal inbegrepen.

De Opleiding Stress en Burn-Out Coach gaat door in Officenter Aalst. In een heldere ruimte vindt u alle voorzieningen voor een aangename en memorabele opleiding

Deelnemen aan deze opleiding?

Ja, Ik heb interesse