Een mooi voorbeeld van onze WISL werking. Bedankt Vinie #makemorevids

30/12/2020 - 11:31

Het is bijna januari 2021. De koude wintermaanden komen er aan en ons contract van onze vorige woning/studio liep ten einde. Ons mobiele studio / tiny house project heeft maanden vertraging door de huidige pandemie. We moeten noodgedwongen op zoek naar een tijdelijke oplossing voor onze huisvesting en werkplaats. We beslissen om vanuit het Antwerpse terug naar West Vlaanderen te verhuizen om daar de komende maanden ons project verder uit te bouwen. We komen terecht in een leegstaand pand te Lichtervelde.

- Tekst: Vinie

WISL community

Door deze beslissing zit ik op een dorp verwijdert van het WISL coaching centrum in Tielt. Ik beslis om enkele dagen per week mijn activiteiten uit te voeren in de corona proof co-working ruimte van WISL. Al snel wordt ik meegesleurd in de brainstorm activiteiten binnen de WISL community en dit brengt heel wat op gang. Ik merk dat ik veel sneller de juiste connecties en links voor mijn eigen onderneming vind en ik heb er ruimte zat om te experimenteren met video.

Ik merkte de laatste maanden dat mijn blind spots de overmacht kregen. Deze moeten op z'n minst goed onderbouwd zijn om met een stevige basis te kunnen starten in mijn onderneming. Als er wat spanning op de structuur komt merk ik al snel waar we moeten bijsturen.

Bij WISL lijkt alle kennis aanwezig te zijn om deze blind spots aan te vullen met kennis of ondersteuning. Dit geeft mij een vorm van geruststelling en de drive van de groep is een ideale motivatie. Ik merk aan mezelf dat ik ineens een versnelling hoger kan schakelen. Yihaaa!

WISL - Werking

Vandaag was een mooi voorbeeld van zo'n WISL werking. Ik ben gaan experimenteren met een nieuwe setup om mijn klanten beter te kunnen helpen met hun video marketing en had een proefkonijn nodig.

Mario had op zijn beurt nood aan een video voor het nieuwe 'Praktisch Ondernemen' traject. 1 + 1 = 2 dus een ideaal moment om te gaan WISL'en. We toveren de online stream kamer om tot een minimalistische studio en ik laat Mario eens goed zweten.

Aangezien deze uitnodiging om voor de lens te gaan staan nogal onverwachts komt merk ik dat ik Mario 'off guard' te pakken heb. Hij kan het goed uitleggen maar met een camera in je gezicht is het ineens anders piepen.

Making the video

Aangezien dergelijke items moeilijk te improviseren zijn maken we gebruik van een teleprompter app. Zo'n app waarbij je de tekst kan aflezen van het scherm. Super handig en dit zorgt er op zich voor dat je niks essentieels vergeet mee te geven in je boodschap. Samen een tekst ineen gezet en gaan met die banaan. Ik hoor wat aarzeling en zenuwen in de eerste takes maar al snel komt de diesel in Mario op gang en hij lijkt een talent te hebben voor video presentatie. Ik zag hem zelfs af en toe genieten van de activiteit waar hij initieel van zei dat het 'zijnen dada' niet was. Zalig om iemand te zien groeien in een paar uur tijd!

Dankbaar voor deze opportuniteit en de leuke samenwerking!

Het resultaat zie je hier:

#MakeMoreVids