Bob stelt voor: LEGO® Serious Play®

Bob stelt voor: LEGO® Serious Play®

27/10/2020 - 12:11

LEGO® Serious Play® is een gefaciliteerde vergader-, communicatie- en probleemoplosmethode, waarbij de facilitator de deelnemers leidt door een serie van vragen die steeds een stapje dieper gaan. Elke deelnemer bouwt zijn of haar eigen driedimensionaal model met speciaal geselecteerde LEGOblokjes als antwoord op de vragen van de facilitator. Deze 3D-modellen dienen als basis voor groepsdiscussie, kennisdeling, probleemoplossing en besluitvorming.

Lego Serious Play: bewezen methode

Lego Serious Play werd in de jaren ’90 ontwikkeld door Lego i.s.m. prof. Johan Roos en prof. Bart Victor als alternatief voor klassieke strategietechnieken. Intussen gebruiken duizenden grote en kleine bedrijven wereldwijd Lego Serious Play als bewezen methode voor probleemoplossing.

Ervaren facilitator

Als logistiek specialist heeft Wisl-Expert Bob +25 jaar ervaring in o.a. project management. Hij is gecertificeerd Lego Serious Play facilitator (ook met Business Model Canvas) en gaf al Lego Serious Play workshops bij Mercedes, Colruyt, Artevelde Hogeschool, Unizo, Young Potentials (KVIV), The Outsider Coast, Barrie Finance enz.

https://www.readyforsolutions.be/lego-serious-play/

Werkgroep Ondernemen

Tijdens de werkgroep ondernemen zal Bob hierover komen spreken.

Bouw je situatie of probleem na met legoblokjes en bereik verrassende resultaten! Ontdek Lego Serious Play, een unieke en bewezen methode voor probleemoplossing.

De troeven van LEGO® Serious Play®

Het meest essentiële principe is altijd het vertrekken vanuit het individu van elke deelnemer. Door dit principe toe te passen in combinatie met het LEGO® Serious Play®-proces (vraag stellen, bouwen, delen en reflecteren) krijg je volgende resultaten:

  • 100% participatie door iedereen in de groep.
  • Alle deelnemers hebben tijd om na te denken voor ze aan het woord komen.
  • Je hoort de unieke inzichten van iedereen met betrekking tot het onderwerp van de discussie.
  • Alle deelnemers komen aan bod en maken deel uit van de discussie en de besluitvorming.
  • De manier van communiceren minimaliseert de risico’s op misverstanden en miscommunicatie.
  • Zeven applicatietechnieken zorgen ervoor dat je de resultaten van het kernproces kunt uitdiepen en uitbreiden. Bijvoorbeeld: Applicatietechniek 2 – gezamenlijk een model bouwen – is een techniek die de groep helpt om haar individuele modellen te combineren in één gezamenlijk model: team-besluitvorming.
Bob stelt voor: LEGO® Serious Play®
Bob stelt voor: LEGO® Serious Play®
Bob stelt voor: LEGO® Serious Play®

Wanneer?

Werkgroep Ondernemen 19/11 te Tielt

DIT ZEGGEN KLANTEN :

"Verrijkend dat elke deelnemer met deze methode een bijdrage levert aan het concrete eindresultaat! Het brengt onuitgesproken factoren naar boven."

⎯ deelnemer workshop

Deelnemen aan deze workshop?

Laat ons je interesse weten