Subsidies voor onze opleidingen

KMO-portefeuille

Dienstverlener voor de KMO-portefeuille

Een flink deel van onze opleidingen zijn erkend voor de KMO-portefeuille. Hierdoor kunt u van de Vlaamse Overheid subsidie krijgen:

  • 40% op de prijs van de opleiding (tot een globaal maximum plafond van € 10.000) voor kleine ondernemingen,
  • 30% op de prijs van de opleiding (tot een globaal maximum plafond van € 15.000) voor middelgrote bedrijven.

Bij inschrijving op één van onze opleidingen, bezorgen wij je - als KMO - meer informatie over de precieze modaliteiten en juiste bedragen en helpen we je heel graag verder met je aanvraag.

 

Je kunt zeker ook steeds eens bellen naar de bevoegde diensten van de KMO-portefeuille: 080 02 05 55. Ze staan je heel professioneel met raad en daad bij.

 

Erkenningsnummer IFBD -  DV.O222.599

 

Welke opleidingen komen in aanmerking?

 

Op de fiche (de webpagina) van onze cursussen die voor KMO-portefeuille in aanmerking komen, staat dit heel duidelijk aangegeven.

 

Wie komt in aanmerking?

 

KMO’s en vrije beroepen kunnen subsidies genieten, mits ze aan deze voorwaarden voldoen:

  • Je onderneming is een kmo (volgens de Europese kmo-definitie) of je beoefent een vrij beroep.
  • Je onderneming heeft een aanvaardbare rechtsvorm.
  • Je vestiging ligt in het Vlaams Gewest. Daar zijn ook de 'werkenden in je bedrijf' aan de slag.
  • Je bent actief in de privésector. De participatie van een administratieve overheid is minder dan 25 procent.
  • Je bedrijf heeft een aanvaardbare hoofdactiviteit.

Hoe de subsidie aanvragen?

 

Via de officiële website: www.kmo-portefeuille.be

VDAB-Opleidingscheques

VDAB opleidingscheques

Je kunt opleidingscheques aanvragen voor maximaal € 250 per jaar. Maximum de helft van het cursusbedrag wordt gesubsidieerd, de andere helft betaal je zelf. Enkel cursussen in open formule worden gesubsidieerd. Interne trainingen komen niet in aanmerking.

 

Welke opleidingen komen in aanmerking?

 

Op de fiche (de webpagina) van onze cursussen die voor opleidingscheques in aanmerking komen, staat dit heel duidelijk aangegeven. De WISL-opleidingen in het kader van een beroepsopleiding kunnen voor opleidingscheques in aanmerking komen. We moeten dit geval per geval bekijken in functie van uw specifieke situatie.

 

Wie komt in aanmerking?

 

Alle werknemers kunnen gebruik maken van de VDAB-opleidingscheques te persoonlijken titel. Je hebt recht op opleidingscheques van de Vlaamse overheid als je een werknemer of interimkracht bent en in Vlaanderen of het Brussels Gewest werkt, én de opleiding op eigen initiatief volgt.

 

Hoe de subsidie aanvragen?

 

Je kan ze online bestellen (www.vdab.be/mijnloopbaan) of telefonisch op 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur). Je bestelt je opleidingscheques best al vóór de opleiding of loopbaanbegeleiding van start gaat. Zo hoef je het inschrijvingsgeld niet zelf voor te schieten. De opleidingscheques zijn 14 maanden geldig. De begin- en einddatum staan op de cheques vermeld. Is de opleiding of loopbaanbegeleiding al van start gegaan? Geen nood. Je kan de cheques nog tot 2 maanden na de start ervan bestellen.

 

Officiële website voor meer informatie

 

www.vdab.be/opleidingscheques