Filosofie en aanpak van de WISL-opleidingen

Hoe doen we het niet ?

Teken je voor een eendaagse opleiding in, dan krijg je ook die opleiding. Die kan heel goed zijn of misschien ook wel heel slecht. Maar zelfs als die super is, dan nog blijft er slechts een fractie van hetgeen je geleerd hebt, hangen. En "vergeet" je nadien het geleerde effectief in de praktijk te brengen, dan was het eigenlijk regelrechte zonde van de tijd.

Hoe doen we het dus wel ? 16 uur opleiding in plaats van 8 uur.

Bij WISL kennen we dat. We volgden zelf ook reeds heel wat cursussen, in andere huizen van vertrouwen. Het hierboven geschetste maakten we allemaal mee. En slechte opleidingen waren er gelukkig niet tussen. Meestal blijft vooral hangen dat we een super toffe dag beleefden, met veel overdracht van kennis. Helaas zijn we flink wat van die kennis vrij snel weer kwijt geraakt. Jammer en eigenlijk ook best wel stom!

 

Met die ervaring in het achtergrond beslisten we het hier bij WISL substantieel anders aan te pakken. We beslisten om het gros van onze opleidingen een vervolg mee te geven. Concreet betekent dit dat we een éénndagsopleiding nadien nog 2 implementatiesessies meegeven.

 

De opleidingsdag zelf krijg je het ganse pakket. Op het einde van die dag geven we je praktische taken mee. Die probeer je zo goed en zo kwaad mogelijk thuis of op het werk uit te voeren. Zo doe je ervaring op. Zo blijft er meer van het geleerde bij jou hangen. Tijdens de 2 implementatiesessies komen we hierop terug en gaan we er dieper op in.

 

Het komt er ook op neer dat je in plaats van 8 uur opleiding bij WISL 16 uur opleiding geniet, dubbel zoveel dus.

4 voordelen van de aanpak van WISL bij haar eendagsopleidingen

  1. Je betaalt voor 8 uur maar je krijgt er wel 16 uur opleiding voor.
  2. Die olifant eten we niet in 1 keer op. Na de dagopleiding breng je de geleerde dingen in de praktijk. Stuit je in die periode op problemen of vragen, dan staan onze ervaren trainers steeds paraat om je te helpen.
  3. Tijdens de implementatiesessies komen we op de opgedane ervaring terug. Je krijgt antwoorden op je vragen uit de praktijk en leert ook uit de ervaringen van je collega's/cursisten. In het kader van een beetje met een keer stopt de lesgever nog wat extra leerstof en ticks & trips achter je kiezen.
  4. Na de tweede implementatiesessie verdwijnt de trainer niet zomaar uit het vizier. Heb je verdere hulp nodig, dan kan je die steeds contacteren. Een individueel begeleidingstraject kan je eventueel met haar/hem afspreken.

Meer informatie over de cursussen bij WISL

Selecteer hieronder de cursus(sen) waarover je meer informatie van WISL wenst te ontvangen. Bezorg ons ook je gegevens zodat we je kunnen contacteren.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.