Infosessie: “Wat is motiverende gespreksvoering”

Infosessie: “Wat is Motiverende en oplossingsgerichte gespreksvoering”

We zijn vaak geneigd om de ander te gaan ‘repareren’, en willen dan overtuigen, oordelen, oplossen, analyseren, confronteren, doceren, etc. Helaas werkt dit meestal averechts. Wanneer dit gebeurt vanuit intrinsieke motivatie, is de slaagkans het grootst. Wanneer dit gebeurt vanuit intrinsieke motivatie, is de slaagkans het grootst.

Motiverende en oplossingsgerichte gespreksvoering

Een op samenwerking doelgerichte gespreksstijl die iemands eigen motivatie en bereidheid tot verandering versterkt, door het ontlokken en verkennen van iemands redenen om te veranderen, in een sfeer van acceptatie en compassie

Motiverende gespreksvoering gaat over het ‘willen’, oplossingsgericht coachen gaat over het ‘kunnen’. Voordat je verandering durft te willen moet je geloven dat je iets kunt. Gaat het om motivatie, of aan het vertrouwen in je eigen kunnen?

Bij motiverende gespreksvoering is de vaardigheid van het ‘reflectief luisteren’ bijzonder waardevol en voor veel mensen bepaald niet gemakkelijk om te leren. De ontvanger van deze manier van luisteren voelt zich vaak op diep niveau begrepen.

Oplossingsgericht coachen impliceert out-of-the-box vragen die de cliënt in contact brengen met diens eigen kracht, creativiteit en wijsheid.

Beide manieren van gespreksvoering kunnen elkaar heel constructief aanvullen om tot mooie acties en doelstellingen aan te zetten. Door beide gesprekstechnieken samen te brengen kan je bekijken waar de meeste nood aan is, en waar eerst aan gewerkt dient te worden.

Tijdens deze infosessie licht Wisl-Expert Gwendy je toe wat motiverende gespreksvoering nu precies inhoudt.

Je hebt er misschien al over gehoord of je kent de term reeds, maar waarvoor kan je dit gebruiken en toepassen? Wat is het belang van intrinsieke motivatie?

Motiverende Gespreksvoering is zacht op de relatie (warm, empathisch) en hard op de inhoud (met focus op belangrijke zaken).

Kortom: de houding is vriendelijk, maar het gesprek gaat wel over de dingen die er werkelijk toe doen.

Laat je inspireren en maak gebruik van dit infomoment om alle vragen aan experts te vragen.

Schrijf je in voor deze gratis infosessie

Data:

• 06/05/2021 online​

Start 13u30

Gratis infosessie.

Inschrijven voor deze infosessie?

Ja, Ik schrijf me in voor de infosessie