Wislaar Leen is Loopbaancoach en Juwelencoach

Wislaar Leen is Loopbaancoach en Juwelencoach

12/05/2020 - 09:18

Leen Van de Wouwer is een enthousiaste wislaar, loopbaancoach bij WISL en zaakvoerder van SJIC (coaching voor een juweel van een mens, team of organisatie.) In dit artikel heeft ze het over werken als juweelontwerper en als loopbaancoach.

Tekst: Leen Van de Wouwer

Ik krijg regelmatig de vraag: "Waar ben je toch allemaal mee bezig bij SJIC?"

Wel coaching, o.a. loopbaan- en teamcoaching, juweelontwerp en training. Voor mij liggen deze niet zoveel uit elkaar; voor buitenstaanders vaak wel. Vandaar deze blog!

Eigenlijk ben ik een ONTWERPER van loopbaan, team en ondernemingen maar natuurlijk ook van juwelen

Wat heeft het werken als juweelontwerper en als loopbaancoach met elkaar gemeen?

Juwelencoaching

Ik vertrek als juweelontwerper vanuit een bepaald thema, een uitdaging, een vraag van jou. Ik onderzoek de mogelijkheden die er zijn binnen deze opdracht en maak prototypes van wat het juweel zou kunnen zijn door gebruik te maken van verschillende materialen, tools / gereedschappen en technieken. Dan neem ik wat afstand…

Na een tijdje neem ik de prototypes terug ter handen en check of het voldoet aan wat ik en jij voor ogen had en/of bespreek ik het met jou. Pas dan ga ik over tot de effectieve uitvoering van het juweel: ring, oorbellen, ketting, armband... er zijn verschillende mogelijkheden. Na het polijsten schittert het juweel. In mijn eigen collectie zoek ik dan variatie op het ene ontwerp om te komen tot een collectie. Een idee of thema leidt meestal tot meerdere juwelen.

Loopbaancoaching

Bij loopbaancoaching ga ik ongeveer op dezelfde manier aan het werk. Ik vertrek vanuit de loopbaanvraag van jou en probeer die in het eerste gesprek wat duidelijker te krijgen. Dan help ik jou in het onderzoeken van mogelijkheden op basis van jouw talenten, competenties, wensen, dromen,…

Ik maak hierbij gebruik van verschillende technieken van coaching, tools en oefeningen. We ontwerpen prototypes van job(s) en loopbanen. Ik geloof niet dat er voor iemand maar 1 geschikte job/loopbaan kan ontworpen worden! Er zijn steeds meerdere variaties mogelijk. Je kan deze verder onderzoeken en bijsturen o.a. afgestemd op de arbeidsmarkt.

We creëren een POP (Persoonlijk Ontwikkelingsplan) en actieplan op korte en lange termijn zodat je kan overgaan tot de effectieve uitvoering van jouw loopbaan. Tijdens het nazorggesprek polijsten we de plannen zodat je kan schitteren als een uniek juweel in jouw loopbaan!

Noem me dus gerust een loopbaanontwerper!

Voor mij graag een loopbaan waarbij ik met verschillende zaken tegelijk kan bezig zijn. Maar er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden.

Neem gerust contact op met me via WISL.World

Het delen van kennis en het bieden van inspiratie via artikelen/blogberichten

Neem gerust contact met ons op