· 

De eerste resultaten van de werkbaarheidsmeting 2019 zijn nu bekend.

Sinds 2004 meet de SERV-Stichting Innovatie & Arbeid driejaarlijks de werkbaarheidsgraad op de Vlaamse arbeidsmarkt. De eerste resultaten van de werkbaarheidsmeting 2019 zijn nu bekend.

De Werkbaarheid van de jobs in Vlaanderen staat onder druk

Werkbaar werk is werk waarvan je niet overspannen of ziek wordt, dat boeiend en motiverend is, dat voldoende kansen biedt om bij te blijven/leren en voldoende ruimte laat om werk en privéleven te combineren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een kleine helft van de Vlaamse werknemers heeft een ‘werkbare’ job. Hoofdoorzaak is het groeiende aantal werkstressklachten. Ruim één op de drie werknemers kampt met psychische vermoeidheidsproblemen. Vooral de sectoren onderwijs, zorg en welzijn en de voedingsindustrie hebben verontrustende scores. Dat blijkt uit de Vlaamse werkbaarheidsmonitor 2019 op basis van een grootschalige peiling bij 13.000 werknemers.

Danny Van Assche, ondervoorzitter SERV: “De dalende trend in de werkbaarheidscijfers van drie jaar geleden zet zich door. Vooral het toenemende aantal werknemers met werkstressklachten baart ons zorgen. Verschillende acties uit het akkoord Actieplan werkbaar werk tussen sociale partners en de Vlaamse Regering zijn sinds het voorjaar 2019 gestart. Werkbaar werk blijft de komende tijd een prioriteit voor de sociale partners. Als we willen dat mensen langer werken dan zijn werkbare jobs essentieel.

Werkbaarheidsmonitor houdt vinger aan de pols

De term ‘werkbaar werk’ werd vijftien jaar geleden gelanceerd door de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV).

 

Tussen 2004 en 2013 steeg de werkbaarheidsgraad voor werknemers van 52 naar 55%. In 2016 merkten we een knik naar beneden tot 51% die zich nu verderzet (50%). De geboekte vooruitgang in het vorige decennium gaat dus verloren en de doelstelling van het Pact 2020 (60%) wordt niet gehaald. Zie figuur 1.

4 werkbaarheidsdimensies bepalen de werkbaarheidsgraad

Vier werkbaarheidsdimensies bepalen de werkbaarheidsgraad.

  • Leermogelijkheden
  • Werk-privébalans
  • Motivatie
  • Werkstress.

Recordaantal Vlamingen lijdt aan werkstress

Lees ook dit artikel in de Tijd: Recordaantal Vlamingen lijdt aan werkstress

 

Vooral de werkstress piekt. 840.000 werknemers hebben psychische vermoeidheidsproblemen. Het gaat om 36,8 procent van de Vlaamse werknemers. Een op de zeven of 310.000 werknemers zitten in een ‘acute en problematische’ situatie. Ze zitten tegen een burn-out aan.

 

‘Werkstress is het dominante knelpunt. Wie de werkbaarheid wil verbeteren, moet werkstress aanpakken’, zegt onderzoeker Frank Janssens, die het rapport schreef.

 

 

Waarom neemt de werkstress toe?

Voor de toegenomen werkdruk- en stressproblemen zijn uiteenlopende oorzaken aanwijsbaar:

  • de krapte op de arbeidsmarkt en vacatures die niet ingevuld geraken laten zich vaak als personeelstekorten op de werkvloer voelen
  • de continue stroom aan veranderingen in businessmodellen en werkmethoden vraagt heel wat (en soms te veel)  flexibiliteit van medewerkers
  • de stroom aan informatie en prikkels van alomtegenwoordige smartphones en andere IT-devices  in de bedrijfscontext én de privésfeer zetten onze mentale veerkracht danig op de proef
  • de toegenomen assertiviteit en soms ook agressiviteit van klanten, patiënten, leerlingen… zet werknemers ook emotioneel onder druk.

 

Wat nu?

 

De resultaten van de werkbaarheidsmeting 2019 geven duidelijk aan dat werkbaar werk hoog op de agenda hoort.

 

Inzetten op werkbaar werk is ook inzetten op duurzame inzetbaarheid. Uit de werkbaarheidsmonitor blijkt dat vier op de vijf werknemers boven de veertig jaar met werkbaar werk het haalbaar achten om door te werken tot hun pensioen. Hoe meer werkbaarheidsknelpunten ze hebben, hoe minder ze dat zien zitten.

 

Werkbaarheidscheque

Vanaf 7 mei 2019 kunnen werkgevers een werkbaarheidscheque aankopen bij de Vlaamse overheid. Deze cheque stimuleert ondernemingen om de werkbaarheid  te scannen en te meten. Op basis van de scan kan een actieplan op maat uitgewerkt worden. De Vlaamse Regering en sociale partners willen zo een versnelling hoger schakelen voor werkbaar werk.

Bron: SERV

Kies voor duurzaam ondernemen: Maak werk van Werkbaar Werk

Eenmanszaken, kmo’s en grote ondernemingen uit de profitsector kunnen tijdelijk een beroep doen op zogenaamde werkbaarheidscheques. Met de werkbaarheidscheque kan je onderneming onder meer metingen of scans laten uitvoeren om de werkbaarheidsgraad in je organisatie in kaart te brengen of kan je begeleiding vragen om een werkbaarheidsplan op te stellen. WISL staat je hier graag in bij. De bedoeling is om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren.

 

Met de werkbaarheidscheque kan je als werkgever:

  • Een meting of scan aankopen om de werkbaarheidsgraad in de organisatie in kaart te brengen
  • En/of begeleiding inkopen bij het uitvoeren van een scan/meting.

 

 

We stellen een werkbaarheidsplan op, gaan na waar de aandachtspunten zijn en zorgen voor monitoring en opvolging van de veranderingen op het vlak van werkbaar werk. 

Lees ook: