· 

De productiviteit van je medewerkers verhogen en betrokkenheid creëren.

Niet-productieve medewerkers kosten een kmo algauw tot 300.000 euro per jaar. Dat heeft een recente studie van Securex nogmaals aangetoond. Plaats je werknemers centraal in je bedrijfsvoering en verhoog zo de productiviteit en creëer betrokken medewerkers. 

WISL-Tools : Werkbaar werk

Vandaar hebben we binnen WISL verschillende tools ontwikkeld door ondernemers in het desbetreffende vakgebied; (Efficiënte verloning, groepsdynamiek, opleidingen, interne communicatie, assessments en burn-out preventie) om deze balans te bewaren en een goed evenwicht te vinden. Op die manier heb je als werkgever meer gemotiveerde en geëngageerde werknemers die tevreden zijn over de organisatie. 

 

Met deze tools nemen we je processen en medewerkers onder de loep en werken we een plan uit om de productiviteit, efficiëntie en de betrokkenheid van je medewerkers te verhogen. 

Werkwijze

We gaan op zoek naar alle verbeteringsmogelijkheden binnen jouw bedrijf. Samen met ondernemers gespecialiseerd in de verschillende aspecten rond werkbaar werk bepalen we voor jou de juiste aanpak. 

Stap 1

 

We brengen je 'human productivity' in kaart aan de hand van een wetenschappelijk onderbouwde bedrijfsscan en één-op-één gesprekken. 

Stap 2

Wij bepalen welke zaken we aanpakken en hoe we de productiviteit en betrokkenheid verhogen. Zo werkgever en werknemers trots maken op de organisatie waar ze deel van uitmaken.

Stap 3

Je krijgt de kans om je verder te laten begeleiden bij de implementatie van je plan van aanpak. 


Tools om het welzijn te verbeteren

1. BAT (Burnout Assessment Tool)

Lopen er werknemers risico op een burn-out?

 

 

De Burnout Assessment Tool stelt geen diagnose van burn-out. Hij geeft een eerste indicatie of een werknemer een risico loopt op burn-out. 

 

We brengen in kaart hoeveel werknemers er in het groen, oranje of hoeveel er zich in het rood bevinden. 

 

We voorzien trainingen en leiden gidsen op: Wat is het en hoe ga je ermee om? Hoe preventief burn-out herkennen? 

 

Draag als werkgever bij aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van je werknemers. 

  • Meer dan 90% van de werknemers blijven in bedrijven die dit aanmoedigen
  • Na Loopbaanbegeleiding ervaren werkgever en werknemer een beter functioneren

Mensen die via de begeleiding andere beslissingen nemen, zijn reeds minder gemotiveerd op het werk.

De begeleiding helpt om dit bespreekbaar te maken en op een goede manier af te ronden. 

 

Als HR-Partner is WISL een gemandateerd loopbaancentrum.

2. Investeren in groepsdynamiek op de werkvloer - CAT

Vrijwel niemand beschikt over voldoende talent en kennis om alles in zijn eentje te doen.

Met een team bereik je meer. Maar let op, een slechte samenwerking is erger dan geen samenwerking. 

 

"Teamwork belangrijker dan talent" - Michael Jordan

 

De legendarische basketbalspeler Michael Jordan riep het al, teamwork is belangrijker dan individueel toptalent. Dat werd ook bewezen door o.a de Nederlandse wetenschapper Roderick Swaab. Hij keek naar verschillende sporten om de juiste componenten voor het beste team te vinden.

 

Swaab stelde percentueel vast wie de topspelers waren en keek naar het percentage topspelers per team. De teamprestaties werden gemeten over een periode van 10 jaar. Wat bleek? Basketbalteams en voetbalteams met meer topspelers, presteerden slechter dan teams met minder topspelers.

 

Te veel talent is dus meestal niet goed voor een team. Dit kan ook voor jouw bedrijf gelden. Zoek dus naar personen die goed kunnen samenwerken en leg niet de nadruk op individuele prestaties.

We werken aan ziekteverzuim, retentie en absenteïsme door de werknemers met elkaar te leren communiceren. 

 

Werken aan structuur en de bedrijfscultuur is voor iedere organisatie anders. Afhankelijk van de specifieke situatie en noden binnen jouw bedrijf of organisatie voorziet WISL een aanpak op maat. 

 

WISL helpt jou om een effectieve en efficiënte organisatie uit te werken die leidt tot optimale resultaten en medewerkersbetrokkenheid, dit volgens de filosofie van Ubuntu. 

 

3. Assessments binnen selectie gebruiken

Zorg voor de juiste teamstructuur

 

De structuur van het team is van groot belang. Teams moeten bestaan uit de juiste mix van mensen.

Maar waaruit bestaat de juiste mix?

 

Een goede balans van vaardigheden is belangrijk. Niet iedereen hoeft de beste te zijn op technologische of sociaal vlak. Als de vaardigheden maar wel in het team aanwezig zijn. Een team gevuld met alleen maar toptalent kan zelfs averechts werken voor het team. Succesvol presteren vraagt immers om een samenwerking die verder reikt dan het talent van een enkel individu. 

 

We zorgen ervoor dat de juiste man of vrouw op de juiste plaats zit. 

 

WISL werkt hiervoor samen met verschillende experts en psychologen. We werken maatgericht.

Met behulp van een assessment tool heb je meer garantie dat de persoon competent is voor de desbetreffende functie. Zo reduceer je de "cost-to-hire". 

 

 

4. Compensations & benefits - Cafetariaplan

Flexibel en efficiënt verlonen van je werknemers. Wat zijn de mogelijkheden? Welke compensations en benefits zijn er allemaal?  

 

Flexibele verloning, ook wel het cafetariaplan genoemd, wint aan belang bij werknemers én werkgevers. Wil je dat cafetariaplan succesvol in de praktijk zetten? Dan moet je de ins en outs kennen en de richtlijnen respecteren. WISL helpt je hierbij. 

 

Met een cafetariaplan kiezen werknemers loonelementen uit een vooraf door jou bepaald kader. In je cafetariaplan neem je die voordelen en loonelementen op die passen bij je bedrijfsvisie en werknemers: van mobiliteit en vakantie tot pensioensparen en fiscaal interessante bonussen.

 

Voordelen flexibel loonbeleid: 

 

Steeds meer werknemers willen inspraak in de samenstelling van hun loonpakket zodat  het beter aansluit bij hun individuele behoeften. Ook voor jou als werkgever zijn er legio voordelen. Je vindt en behoudt gemakkelijker talent, vergroot de tevredenheid en engagement van je personeel, versterkt je imago en speelt in op marktveranderingen. En dat alles zonder je loonkosten op te krikken.

 

"Verloning die werknemers motiveert"

 

 

Doe beroep op werkbaarheidscheques

Deze tools komen in aanmerking voor de werkbaarheidscheques

Eenmanszaken, kmo’s en grote ondernemingen uit de profitsector kunnen tijdelijk een beroep doen op zogenaamde werkbaarheidscheques. Met de werkbaarheidscheque kan je onderneming onder meer metingen of scans laten uitvoeren om de werkbaarheidsgraad in je organisatie in kaart te brengen of kan je begeleiding vragen om een werkbaarheidsplan op te stellen. WISL staat je hier graag in bij. De bedoeling is om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren.

 

Met de werkbaarheidscheque kan je als werkgever:

  • Een meting of scan aankopen om de werkbaarheidsgraad in de organisatie in kaart te brengen
  • En/of begeleiding inkopen bij het uitvoeren van een scan/meting.

We stellen een werkbaarheidsplan op, gaan na waar de aandachtspunten zijn en zorgen voor monitoring en opvolging van de veranderingen op het vlak van werkbaar werk.